Feyenoord heeft drie dagen na Europa League-feest geen kind aan Volendam

Feyenoord heeft drie dagen na Europa League-feest geen kind aan Volendam

06-11-2022 16:22
62

Feyenoord is opgeklommen naar de vierde plaats in de Eredivisie. De uitwedstrijd bij FC Volendam bleek drie dagen na de Europa League-stunt tegen SS Lazio geen enkel probleem voor de Rotterdammers: 0-2.

Feyenoord-trainer Arne Slot koos in Volendam voor linksback Quilindschy Hartman en spits Danilo Pereira in plaats van Marcos López en, matchwinner tegen Lazio, Santiago Gimenez. In de aanval kreeg de Braziliaanse vleugelaanvaller Igor Paixão weer een kans.

Al vroeg in de wedstrijd maakte Feyenoord de krachtsverhoudingen duidelijk. Na speldenprikjes van Sebastian Szymanski en Lutsharel Geertruida opende Danilo de score. De Braziliaan werkte een voorzet van Javairô Dilrosun binnen. Het was alweer de achtste treffer van het seizoen voor de Braziliaan.

Feyenoord bleef gas geven en Volendam had daar niets tegenin te brengen. Het leverde kort voor rust de 0-2 op. Szymanski toonde zijn gouden linkerbeen andermaal door doelman Filip Stankovic kansloos te laten met een knal in de verre hoek.

De tweede helft had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden, want Feyenoord hoefde niet meer en Volendam kon niet meer. Het was wel de kans voor Stankovic om uit te groeien tot de beste man aan Volendamse zijde. Hij hield onder meer Orkun Kökcu en invaller Gimenez van scoren af.

Feyenoord deelt nu de derde plaats met PSV, maar de Eindhovenaren hebben een beter doelsaldo en komen zondag nog in actie tegen Ajax. Volendam bungelt onderaan de Eredivisie met een schamele zes punten.