Zwakke Van de Beek verdedigd: 'Bij Ajax speler van wie je wist dat hij waarde had'

Zwakke Van de Beek verdedigd: 'Bij Ajax speler van wie je wist dat hij waarde had'

08-11-2022 09:15
22

Rio Ferdinand sluit niet uit dat Donny van de Beek alsnog gaat slagen bij Manchester United. De middenvelder kreeg kritiek na zijn laatste twee optredens, maar Ferdinand ziet dat de middenvelder geen kans krijgt om zijn ware kwaliteiten te laten zien.

Wegens blessures mocht Van de Beek starten tegen Real Sociedad en Aston Villa bij Man United. In beide duels kon de Nederlander geen indruk maken. Toch houdt Ferdinand vertrouwen. "De manager weet wat hij in zijn mars heeft", begint de oud-verdediger in zijn podcast FIVE. "Hij heeft dat zelf alleen nog niet echt laten zien in zijn tijd bij Manchester United of in zijn gehele periode in Engeland."

Wedden

Meer odds

"Ik heb hem vier of vijf keer zien spelen bij Ajax, waaronder een paar keer in het stadion", gaat Ferdinand verder. "Dat is inderdaad al even geleden, maar hij was toen een van de vier spelers van wie je wist dat ze een bepaalde waarde vertegenwoordigden. Het is alleen een probleem dat hij bij Man United wordt gebruikt op een manier waardoor hij nooit in het strafschopgebied komt."

Volgens Ferdinand heeft dat invloed op het spel van Van de Beek "Hij krijgt niet de kans om zijn grootste kwaliteit te tonen. Hij was niet in staat om ritme op te doen. Zijn optreden was niet anders dan zijn vorige wedstrijden bij Manchester United: geen impact. We hebben verloren van Aston Villa, maar dat is niet alleen de schuld van Donny van de Beek."