Bevestiging: uitzendrechten Europees voetbal naar één partij in Nederland

Bevestiging: uitzendrechten Europees voetbal naar één partij in Nederland

10-11-2022 12:20
142

De Champions League, Europa League en Conference League zijn vanaf het seizoen 2024/2025 te zien op één zender. Ziggo Sport heeft alle Europese uitzendrechten bemachtigd.

RTL7 en Talpa, dat de televisiezenders SBS6 en Veronica bezit, verliezen na volgend seizoen de uitzendrechten van de Champions League, Europa League en Conference League. Voor het eerst komen de belangrijkste Europese clubcompetities onder één dak terecht.

De afspraken met UEFA gelden voor drie seizoenen: van medio 2024 tot medio 2027. 'Alle voetbalwedstrijden van de deelnemende Nederlandse clubs zijn voor iedereen in Nederland in ieder geval gratis te streamen via de Ziggo GO-app', klinkt het. 'Ziggo-klanten kunnen de belangrijkste wedstrijden bovendien ook zien op kanaal 14.'

Hoeveel Ziggo Sport betaalt voor de rechten is niet bekendgemaakt. Volgens sportmarketeer Chris Woerts, die namens Talpa onderhandelde, zou het gaan om een pakket dat 'ruim boven de 25 miljoen ligt'.

Het veroveren van de voetbalrechten is een enorme opsteker voor Ziggo Sport. Eerder verloor het de uitzendrechten van de Formule 1 en de Premier League aan het Zweedse mediabedrijf Viaplay.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie