Van Gaal en Driessen botsen: 'Iedere keer hetzelfde, jij bent echt ongelooflijk'

Van Gaal en Driessen botsen: 'Iedere keer hetzelfde, jij bent echt ongelooflijk'

16-11-2022 10:32
236

Het Nederlands elftal is pas één dag in Qatar, maar op de eerste persconferentie ging het meteen weer mis tussen Louis van Gaal en De Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen. De wijze waarop Jasper Cillessen is gepasseerd voor het WK, zorgde voor discussie. 

Van Gaal kreeg de vraag of hij het goed heeft aangepakt met Cillessen, die van keeperstrainer Frans Hoek te horen kreeg dat hij niet mee zou gaan naar het WK. "Alleen jij kan deze vraag stellen, dat blijkt wel....", kaatst de bondscoach terug. "Je denkt toch niet dat ik na alle vergelijkingen en alle analyses die we hebben gemaakt de afgelopen jaren, de slechtste speler zou opstellen? Er is geen discussie mogelijk. Wij hebben anderhalf jaar gezien wat zestig spelers hebben geleverd en wij hebben gekozen. En dat is het. Punt."

Driessen reageert door te stellen dat het vooral 'om de manier waarop' gaat. De Telegraaf-verslaggever vraagt zich af of Van Gaal de 63-voudig international niet zelf had moeten bellen, omdat ze samen 'een historie hebben'. "Anderhalf jaar lang heeft Frans Hoek de communicatie met de keepers gedaan. Waarom zou ik dat uit zijn handen nemen?", stelt de keuzeheer, die zichtbaar geïrriteerd raakt. "Hoeveel vragen mag Valentijn stellen? Het heeft helemaal geen bijdrage. Het is als gewoonlijk... Het is iedere keer hetzelfde met jou... Ik geef geen antwoord meer. Het gaat niet om spelers die thuis zijn."

"Jij bent ongelooflijk, jij bent echt ongelooflijk", vervolgt Van Gaal. "Ik blijf rustig hè, dat kun je me niet verwijten. Maar thuis hebben ze allemaal gezien wat voor vragen jij stelt. Het is iedere keer hetzelfde, het is nooit wat anders."