Steun voor Timber: 'Ondanks laatste wedstrijden zó compleet en zó goed'

Steun voor Timber: 'Ondanks laatste wedstrijden zó compleet en zó goed'

16-11-2022 11:35
19

Van de zeven Ajax-spelers in de selectie van het Nederlands elftal, haalde alleen Steven Berghuis nog enigszins zijn niveau. Dat stelt Hedwiges Maduro, die de dertigjarige spelmaker redelijk overeind zag blijven te midden van de Amsterdamse crisis.

Ajax eindigde de eerste seizoenshelft in mineur door een nederlaag tegen PSV en gelijke spelen tegen Vitesse en FC Emmen. "Ik vind Berghuis de enige Ajacied die onverstoorbaar zijn niveau heeft gehaald", vertelt Maduro bij Voetbalpraat van ESPN. "Je keek naar hem en hij deed zijn best. Tegen FC Emmen had ik ook echt het idee dat hij iets wilde laten zien. Dat had ik bij een aantal spelers niet."

Bram van Polen neemt het wel op voor Jurriën Timber. "Ondanks zijn matige laatste wedstrijden vind ik hem zó compleet en zó goed", oordeelt de routinier van PEC Zwolle. "Misschien zat Timber al een beetje met zijn hoofd bij het WK, maar hij is zó goed. Hij kan in grote en kleine ruimtes verdedigen en aan de bal is hij altijd zo rustig met die lichaamsschijnbewegingen van hem."

Pasveer
Ook Remko Pasveer deelde in de malaise bij Ajax, waardoor Maduro vreest voor zijn kansen in Oranje. "Ik denk dat je bij een keeper naar vorm kijkt. Bijlow zit er iets beter in dan Pasveer. Louis van Gaal zei in zijn interview ook dat Pasveer meer een teamplayer is. Dat zeg je niet over je eerste keeper, want die keept altijd. Met andere woorden: die gaat op de bank zitten, want dan moet je een teamplayer zijn. Noppert is de penalty-specialist en Bijlow de keeper van de toekomst. Mijn gevoel zegt Bijlow."

Het Nederlands elftal speelt maandag zijn eerste groepswedstrijd op het WK tegen Senegal.