Ronaldo op oorlogspad: 'Een transfer naar Manchester City was heel dichtbij'

Ronaldo op oorlogspad: 'Een transfer naar Manchester City was heel dichtbij'

16-11-2022 21:43
26

Het had weinig gescheeld, of Cristiano Ronaldo was vorige zomer speler van Manchester City geworden. Sir Alex Ferguson stak op het laatste moment een stokje voor de controversiële transfer.

Ronaldo speelde tussen 2003 en 2009 voor United en keerde daar in de zomer van 2021 terug. "Eerlijk gezegd was een transfer naar City heel dichtbij", onthult de Portugees in een exclusief interview met Piers Morgan, waarvan het eerste deel is verschenen. De entourage van Ronaldo voerde veel gesprekken met de clubleiding van The Citizens. "Pep Guardiola zei twee weken geleden nog tegen me dat ze me heel graag wilden hebben."

"Maar, mijn gevoel ligt bij Manchester United. Dat maakte het verschil. Samen met de woorden van Sir Alex Ferguson. Het was een bewuste beslissing om te blijven, omdat ik naar mijn hart luisterde", aldus Ronaldo. "Het praten met Ferguson was de sleutel om naar United te gaan. Ik heb er geen spijt van."

Ferguson maakte Ronaldo duidelijk dat het voor de 37-jarige aanvaller 'onmogelijk' was om naar City te verkassen. "Ik zei: oké baas", aldus Ronaldo, die vertelt dat zijn rentree op Old Trafford snel in werking werd gezet. "Alles veranderde binnen 72 uur. Ik sprak niet alleen met Manchester City, maar ook met andere clubs. Ik had op dat moment nog geen contact met United gehad. Het verraste iedereen, inclusief mijzelf."