'Frictie in Ajax-kleedkamer, stoorzenders worden naar de uitgang begeleid'

'Frictie in Ajax-kleedkamer, stoorzenders worden naar de uitgang begeleid'

17-11-2022 10:20
184

Alfred Schreuder staat voor de loodzware opgave de hiërarchie in de kleedkamer van Ajax te herstellen, schrijft Voetbal International. Sinds de laatste transferperiode is de pikorde binnen de Amsterdamse selectie veranderd.

De afgelopen zomer probeerden Antony, Mohammed Kudus en Edson Álvarez een transfer te forceren, door niet op de training te verschijnen. 'Bij andere spelers wekte dat weer irritatie op en het waren de eerste scheuren in de selectie, die door de teleurstellende prestaties steeds groter werden', weet VI. Binnen de selectie is een 'cultuur van vingertje wijzen' ontstaan.

Routiniers en nieuwelingen staan naar verluidt tegenover elkaar. Ervaren krachten als Daley Blind en Dusan Tadic zouden van mening zijn dat de aankopen niet over de gewenste kwaliteit beschikken, terwijl de nieuwelingen vinden dat ze te weinig kansen krijgen van Schreuder. 'Routiniers presteren ondermaats, de jongere spelers zien dat en bespreken dat ook met elkaar, terwijl spelers, zoals Jurriën Timber en Edson Alvarez, die vorig seizoen nog een hoog niveau haalden, zichtbaar met zichzelf stoeiden.'

Na het WK wordt er het nodige verwacht op de transfermarkt. 'Spelers die geen inbreng meer hebben op het veld, of als stoorzenders fungeren in de kleedkamer, worden richting de uitgang begeleid', klinkt het. Lucas Ocampos keert naar verluidt op korte termijn terug naar Sevilla. Danny Blind zal na het eindtoernooi in Qatar gaan buigen over de invulling van het technisch beleid.