Conceição blij bij Ajax: 'Was de moeilijkste beslissing van mijn leven'

Conceição blij bij Ajax: 'Was de moeilijkste beslissing van mijn leven'

18-11-2022 16:06 Laatste update: 16:25
55

Francisco Conceição is alweer enkele maanden speler van Ajax en de Portugees begint steeds meer op zijn gemak voelen bij de club uit Amsterdam. Het verschil met Portugal was groot in zijn eerste weken, maar de aanvaller weet zeker dat zijn beste momenten nog moeten komen.

"Het was de moeilijkste beslissing van mijn leven", vertelt Conceição via de clubkanalen over zijn keuze voor Amsterdam op negentienjarige leeftijd. "Dit kwam vooral door alles wat ik bij FC Porto heb meegemaakt. Ik ben uiteindelijk heel blij, want dit was een belangrijke stap voor mij. Mijn beste momenten bij Ajax moeten nog komen en ik ben er zeker van dat dit ook niet lang meer zal gaan duren."

Wedden

Meer odds

Conceição is ook niets dan lovend over de manier waarop de Amsterdamse vereniging hem heeft ontvangen. "Ajax is een geweldige club. We spelen altijd in de Champions League en voor de titel in de Eredivisie. Ieder jaar willen we een stukje beter worden en door die mentaliteit. Het heeft wat tijd gekost om te wennen aan de nieuwe trainer en mijn nieuwe teamgenoten. Allerlei dingen zoals de cultuur zijn nu zo anders. In de eerste maanden is het hoofddoel om daar aan te wennen. Langzaamaan raak je daar aan gewend."

De Portugese aanvaller speelde tot nu toe in acht duels mee voor de hoofdmacht van Ajax. In die wedstrijden gaf hij één assist en maakte hij één doelpunt.