Kaka denkt terug aan WK-kwartfinale tegen Oranje: 'Geweldige redding Stekelenburg'

Kaka denkt terug aan WK-kwartfinale tegen Oranje: 'Geweldige redding Stekelenburg'

19-11-2022 09:10 Laatste update: 09:15
24

Het Nederlands elftal reikte in 2010 tot de finale van het WK. In de kwartfinale werd het Brazilië van onder anderen Robinho en Kaka met 2-1 verslagen. Laatstgenoemde blikt in een interview met De Telegraaf terug op een voor hem desastreuze avond in Port Elizabeth.

Kaka maakte drie WK-eindrondes mee als speler. Zijn laatste WK-wedstrijd was op 2 juli 2010, tegen het Nederlands elftal. Brazilië kwam al snel op voorsprong via Robinho. De sierlijke middenvelder was hoogstpersoonlijk dichtbij de 0-2, maar stuitte daarbij op een ontketende Maarten Stekelenburg.

Kaka kan zich het duel nog altijd goed herinneren. "Die wedstrijd staat me goed bij. De eerste helft was heel goed voor ons. We kwamen met 1-0 voor, maar in de tweede helft kregen we twee goals tegen. En er was nog rood voor Felipe Melo. Het is verdrietig voor ons hoe het afliep, maar dit zijn wel de wedstrijden die een WK mooi maken. Het had voor ons heel anders kunnen lopen, als mijn schot erin was gegaan, maar het was een geweldige redding."

Favoriet
De oud-speler van onder meer AC Milan en Real Madrid verwacht op het WK in Qatar veel van zijn vaderland. "Brazilië heeft een heel goede nieuwe generatie spelers. Eerst spraken we alleen over Neymar en hij is nog altijd een geweldige speler. Maar nu kunnen we het ook hebben over Vinicius Junior, die voor Real Madrid de beslissende goal maakte in de Champions League-finale. Over Raphinha, die voor Barcelona speelt. Over Antony, die voor Manchester United speelt. Een nieuwe generatie spelers, die bij de absolute Europese topclubs speelt en het Braziliaanse team verder kan brengen."