Verzet tegen Infantino groeit: 'Ik ben heel boos, het is compleet onaanvaardbaar'

Verzet tegen Infantino groeit: 'Ik ben heel boos, het is compleet onaanvaardbaar'

23-11-2022 16:47 Laatste update: 16:51
48

De Deense voetbalbond zal niet stemmen op Gianni Infantino bij de eerstvolgende verkiezing voor het presidentschap van de FIFA, in 2023. Het besluit is tot stand gekomen na de beslissing van de FIFA om de One Love-band de verbieden.

Jesper Møller, de voorzitter van de Deense voetbalbond (DBU), weet niet wat hij meemaakt. "Het is een buitengewone situatie. Ik doe dit werk al sinds 1988. Ik ben niet alleen teleurgesteld, ik ben ook heel boos. Het is compleet onaanvaardbaar dat de spelers hieraan moeten worden blootgesteld. We moeten erop reageren."

Wedden

Meer odds

Het is nog de vraag of de de beslissing ook echt van invloed zal zijn. Infantino, die sinds 2016 met de scepter zwaait, is vooralsnog namelijk de enige kandidaat bij de verkiezingen volgend jaar. De deadline voor andere kandidaten is inmiddels ook al verstreken. Ondanks dat houdt Møller voet bij stuk. "Er is nog tijd. We moeten afwachten of er nog een kandidaat komt. Denemarken steunt de huidige president in ieder geval niet."

Aanhoudende druk
Infantino en de FIFA staan behoorlijk onder druk. Eerder liet de Duitse voetbalbond via voorzitter Bernd Neuendorf al weten niet op Infantino te zullen stemmen. De Duitsers gaven hun standpunt woensdag extra kracht bij. Voorafgaand aan het duel met Japan deed elke speler een hand voor de mond op de teamfoto, om zo hun onvrede te uiten over het verbod op de band.