Van Gaal denkt na over systeemwijziging: 'Zou kunnen dat ik ga aanpassen'

Van Gaal denkt na over systeemwijziging: 'Zou kunnen dat ik ga aanpassen'

28-11-2022 13:38 Laatste update: 15:57
57

Louis van Gaal gaat voorlopig niet afstappen van zijn 1-3-4-3-formatie bij het Nederlands elftal. De Oranje-bondscoach constateert dat steeds meer ploegen voor een systeem met drie of vijf verdedigers spelen, waardoor er 'schaakwedstrijden' ontstaan.

"Ik heb anderhalf jaar nagedacht over dit systeem", stelt Van Gaal op het persmoment van maandag, in aanloop naar de laatste groepswedstrijd tegen Qatar. "Het kan zijn dat ik het op een gegeven moment ga aanpassen, maar daar zie ik op dit moment nog niet de noodzaak voor in."

Van Gaal stelt dat iedere wedstrijd op dit WK moeilijk is. "Dat zie je wel aan de uitslagen: 0-0, gelijke spelen, hele kleine overwinningen over het algemeen. Hetzelfde geldt voor Qatar. Zij spelen ook in een 5-3-2-systeem. Twee systemen tegen elkaar, dus dan krijg je meer een schaakwedstrijd. Dat is niet altijd leuk om naar te kijken, maar het is wel een manier om verder te komen."

Oranje trapt dinsdag 16.00 uur Nederlandse tijd tegen Qatar. Het Nederlands elftal heeft aan een punt genoeg om de achtste finales te bereiken.