Opnieuw relatief lage kijkcijfers voor Oranje, waar ook duidelijke reden voor is

Opnieuw relatief lage kijkcijfers voor Oranje, waar ook duidelijke reden voor is

04-12-2022 23:57
74

Ook het treffen tussen Oranje en de Verenigde Staten werd minder goed bekeken dan eerdere achtste finales van het Nederlands elftal. Dat weet Stichting Kijkonderzoek. Er is echter wel een reden voor de terugloop, weet een woordvoerder.

Zaterdagmiddag keken gemiddeld bijna 4,8 miljoen Nederlanders op televisie naar het duel tussen Oranje en de VS. In 2014 werd de achtste finale tegen Mexico nog acht miljoen keer bekeken, terwijl Nederland-Slowakije in 2010 zes miljoen kijkers trok.

De kijkcijfers vallen dus relatief tegen. Een woordvoerder van Stichting Kijkonderzoek legt uit hoe dat komt. "Het is voor het eerst dat een groot voetbaltoernooi in de winter plaatsvindt, dus in dat opzicht hebben we geen goed referentiekader", laat de woordvoerder weten in gesprek met het ANP.

Daarnaast worden alleen mensen die thuis afstemmen op de wedstrijden meegenomen in de kijkcijferberekening. Dat gebeurt in zijn geheel minder, dus ook bij duels van Oranje. Wat wel duidelijk is, is dat het marktaandeel van het aantal kijkers voor de wedstrijden van Oranje vrijwel identiek is aan die van de WK-wedstrijden in 2014 en 2010.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie