Advocaat ziet Van Gaal openlijk 'solliciteren': 'Waarom zou het niet serieus zijn?

Advocaat ziet Van Gaal openlijk 'solliciteren': 'Waarom zou het niet serieus zijn?

10-12-2022 16:20 Laatste update: 21:23
21

Dick Advocaat vraagt zich af of Louis van Gaal wel echt stopt als voetbaltrainer. De 71-jarige Amsterdammer flirtte onlangs met het Belgische nationale elftal, dat afscheid neemt van Roberto Martínez.

"Hij heeft een open sollicitatie naar België verstuurd. Waarom zou dat niet serieus zijn? Hij is 71 jaar", zegt Advocaat, tegenwoordig trainer van ADO Den Haag, bij De Oranjewinter. "België is toch een prachtig land? Als hij die kans krijgt, zou dat voor België een geweldige keuze zijn. Hij kan het ook als grapje verteld hebben, dat weet ik niet."

Johan Derksen twijfelt of Van Gaals vrouw Truus er wel zo blij mee zou zijn. "Ik weet niet of zijn vrouw het apprecieert. Het goede leven heb je wel in België, ook qua eten. Een gezellig land."

"Ik denk dat Koeman het niet zo erg vindt (de uitschakeling op het WK, red.), die zat natuurlijk niet te wachten op een wereldtitel van Van Gaal. Dat zal hij niet toegeven, maar zo zit de wereld in elkaar", vervolgt Derksen, die bijval krijgt van Advocaat. "Zeker, zo zit het ook in elkaar."