'Portugal stuurt bondscoach Santos weg: Mourinho getipt als opvolger'

'Portugal stuurt bondscoach Santos weg: Mourinho getipt als opvolger'

13-12-2022 15:15
27

Fernando Santos vertrekt als bondscoach van Portugal na de uitschakeling tegen Marokko in de kwartfinale van het WK. Dat meldt A Bola. Volgens de doorgaans goed ingevoerde Portugese sportkrant is José Mourinho één van zijn mogelijke opvolgers.

Het afscheid van Santos is het einde van een tijdperk. Hij stond sinds 2014 aan het roer bij Portugal, dat hij in 2016 naar de Europese titel leidde. Ook veroverde hij in 2019 de Nations League door in de finale het Nederlands elftal te verslaan. De vroegtijdige aftocht in Qatar wordt de voormalig FC Porto-trainer echter aangerekend. Het is de verwachting dat hij zijn tot medio 2024 lopende contract niet uitdient.

Wedden

Meer odds

Volgens Portugese media zingen al meerdere namen rond om het stokje over te nemen van Santos. Bruno Lage (ex-trainer van Wolverhampton Wanderers), Jorge Jesus (coach van Fenerbahçe) en Rui Jorge (trainer van de Portugese beloften) worden genoemd. Maar A Bola komt nog met een andere kandidaat: Mourinho. The Special One zou de uitdaging met beide handen aangrijpen, maar deze wel willen combineren met zijn werkzaamheden bij AS Roma. Het is de vraag of de Portugese bond daar trek in heeft.

Onder meer oud-international Maniche hield desondanks een pleidooi voor Mourinho. "José Mourinho is de perfecte kandidaat", zei hij bij Rádio Renascença. "Vanwege alles wat hij al heeft bereikt en aan het bereiken is. Hij heeft voor de beste clubs ter wereld gewerkt, hij heeft overal titels gewonnen, behalve bij een nationale ploeg. Hij is een ervaren coach die om kan gaan met moeilijkheden, hij kent het Portugese en het buitenlandse voetbal. Hij is intelligent en kan met jonge talenten werken."