Harde woorden richting Van Gaal: 'Mafkees, hij heeft veel domme dingen gezegd'

Harde woorden richting Van Gaal: 'Mafkees, hij heeft veel domme dingen gezegd'

14-12-2022 17:56
116

César Luis Menotti heeft zijn mening gegeven over de woordenwisseling tussen Louis van Gaal en Lionel Messi na de kwartfinale op het WK. De commercieel directeur bij de Argentijnen snapt de reactie van de 35-jarige sterspeler volkomen.

Na de strafschoppenserie, waarin Argentinië te sterk was voor Oranje, zocht Messi Van Gaal op. De aanvaller zou geïrriteerd zijn door bepaalde uitspraken van de afgezwaaide bondscoach. "Van Gaal werd niet aangesproken, hij werd de mond gesnoerd omdat hij domme dingen zei", vertelt Menotti, die keuzeer bij Argentinië was tijdens het WK 1978, toen de Argentijnen in de finale van het Nederlands elftal wonnen, tegen Super Mitre Deportivo.

"Hij bemoeide zich met de spelers, hij zette zichzelf voor gek", vervolgt hij over Van Gaal. Volgens Menotti was Van Gaal respectloos richting de de selectie van bondscoach Lionel Scaloni. "Als ik tegen Van Gaal speel, zeg ik dat hij een goede coach is. Ik ga niet zeggen dat hij een idioot is. Hij is wel een beetje een mafkees, denk ik. Hij is oud en hij heeft veel domme dingen gezegd."