Frankrijk slaat zucht van verlichting: Les Bleus op volle sterkte in WK-finale

Frankrijk slaat zucht van verlichting: Les Bleus op volle sterkte in WK-finale

17-12-2022 17:30
7

Frankrijk lijkt op volle oorlogssterkte toe te werken naar de WK-finale tegen Argentinië. Les Bleus kampten in aanloop naar de eindstrijd met een griepgolf, maar zaterdag verschenen alle 24 spelers van bondscoach Didier Deschamps op het trainingsveld.

Binnen de Franse selectie kampten de afgelopen dagen meerdere spelers met verkoudheidsklachten. Adrien Rabiot en Dayot Upamecano moesten de halve finale tegen Marokko van woensdag zelfs missen, terwijl ook Kingsley Coman zich niet helemaal gezond voelde. Vrijdag werd duidelijk dat ook centrale verdedigers Raphaël Varane en Ibrahima Konaté gegrepen waren door het virus dat rondwaart in de ploeg.

Toch lijkt het met een sisser af te lopen voor Frankrijk. Deschamps hield zaterdagochtend op de persconferentie nog een slag om de arm, omdat hij zijn spelers nog niet gesproken had. Maar later op de dag verschenen alle 24 spelers op he trainingsveld. Ook Théo Hernandez, die last had van zijn knie, en Aurélien Tchouaméni, die kampte met heupklachten, waren van de partij.