Slot: 'Heel vervelend dat hij wegvalt, na Timber en Kökcü eerste in pikorde'

Slot: 'Heel vervelend dat hij wegvalt, na Timber en Kökcü eerste in pikorde'

17-12-2022 22:40
72

Arne Slot heeft de nodige blessurezorgen bij Feyenoord. De trainer houdt de ontwikkelingen in de ziekenboeg scherp in de gaten met het oog op eventuele transfers.

Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Oussama Idrissi en Danilo konden tijdens het trainingskamp in Portugal niet in actie komen. "De intensiteit en weerstand die andere jongens wel hebben gehad, hebben zij gemist", zegt Slot tegen Voetbal International. "Het ziet er naar uit dat ze de komende weken weer gaan aansluiten, daar ben ik blij mee." 

Ook Mats Wieffer haakte voorafgaand aan het oefenduel met Stade Rennes af. "Dat Mats wederom in de voorbereiding geblesseerd is geraakt is voor hem heel vervelend. Hij is een stuk verder dan een half jaar geleden. Dat hij nu weer weg is gevallen is heel jammer voor hem, ik ben bang dat het wel een paar weken gaat duren", stelt Slot. 

Feyenoord houdt de ontwikkelingen in de ziekenboeg scherp in de gaten en overweegt de transfermarkt op te gaan. "De twee spelers die rechts centraal kunnen spelen zijn allebei niet beschikbaar", doelt Slot op Geertruida en Trauner. "We zijn op die positie dus kwetsbaar. Tot nu toe is Gernot altijd fit geweest, maar als er een situatie ontstaat waarin hij wat achter de feiten aan gaat lopen, dan moeten we dat kritisch bekijken."

Daarnaast kan de blessure van Wieffer betekenen dat de Rotterdammers op zoek moeten naar een nieuwe middenvelder. "Als dat ernstiger is dan we hopen moeten we ook dat kritisch bekijken. Op ons middenveld is hij na Quinten Timber en Orkun Kökçu de eerste in de pikorde. Dus ik heb geen directe wensen, maar we moeten een aantal situaties scherp volgen."