'Ajax maakt kans, dat is duidelijk: er is geen betere versterking dan Ziyech'

'Ajax maakt kans, dat is duidelijk: er is geen betere versterking dan Ziyech'

22-12-2022 10:00
86

In de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast komt ook de transferwinter van Ajax ter sprake. Zoals het er nu naar uitziet, gaan de Amsterdammers voor vuurwerk zorgen.

Na de moeizame eerste seizoenshelft van Ajax, waarin trainer Alfred Schreuder vaker niet dan wel een beroep deed op de aankopen, wordt er gekeken naar de samenstelling van de selectie. Naar verluidt zoekt de regerend landskampioen een keeper, centrale verdediger, rechtsback, linksback, middenvelder én rechtsbuiten.

"Er gaat heel wat gebeuren in Amsterdam", is de conclusie in #DoneDeal. "Een keeper heeft de hoogste prioriteit." Andries Noppert en Mark Flekken worden genoemd - en Alexander Nübel, Dominik Livakovic, Ugurcan Çakir en de transfervrije Altay Bayindir in mindere mate. "Op de rechtsbackpositie zoeken ze ook, maar over Rick Karsdorp kan een dik, vet kruis. Dat gaat 'm niet worden."

Dé winteraankoop van Ajax wordt misschien wel Hakim Ziyech. "Ajax maakt kans, dat is duidelijk", klinkt het. "Het wordt een stevige investering, maar zie het als een aankoop in de categorie Dusan Tadic. Daar wil je nét wat verder voor gaan. Voor Ajax is er geen betere versterking dan Ziyech."

Luister hieronder de nieuwe aflevering van #DoneDeal!