Aké matchwinner, De Bruyne swingt: WK-gangers helpen City langs Liverpool

22-12-2022 22:53
26

Manchester City gaat ten koste van Liverpool naar de achtste finales van de League Cup. In het Etihad Stadium trok de ploeg van Pep Guardiola na een heerlijk duel aan het langste eind: 3-2.

City begon met de nodige WK-gangers, waaronder Kevin De Bruyne, Rodri en Ilkay Gündogan aan de wedstrijd, terwijl Jürgen Klopp van zijn WK-internationals alleen Darwin Núñez opstelde. Vanaf het eerste fluitsignaal lag het tempo hoog en zochten beide ploegen de aanval. Erling Haaland, die ontbrak in Qatar, had slechts tien minuten nodig voor zijn eerste doelpunt na de korte winterstop. Op aangeven van De Bruyne kwam hij voor zijn directe tegenstander en tikte hij de bal achter Caoimhín Kelleher.

Liverpool reageerde snel en kwam na een goed uitgespeelde aanval via Fábio Carvalho langszij. Zowel City als Liverpool kreeg in het restant van het eerste bedrijf een aantal goede mogelijkheden, al werd er niet meer gescoord. Dat gebeurde direct na rust wél. Riyad Mahrez nam de bal in het zestienmetergebied van The Reds heerlijk aan en vond de verre hoek. Ook dit keer duurde de reactie van de ploeg van Klopp niet lang. Mohamed Salah was het eindstation na een counter over de linkerflank.

Aké kroonde zich vlak voor een uur spelen tot matchwinner. Na een voorzet van - wie anders dan - De Bruyne knikte de Oranje-international de bal achter Kelleher. In de slotfase was Núñez het dichtst bij een gelijkmaker, maar die viel niet meer. In de slotminuten werd het van beide kanten nog grimmig. Vooral Fabinho en Rodri kregen het met elkaar aan de stok.

Door de nederlaag kan Liverpool de League Cup-eindzege niet prolongeren. In de vier jaren ervoor legde City telkens beslag op de League Cup.