Ten Hag houdt kaarten tegen de borst bij Man U en lacht om vragen over PSV'ers

Ten Hag houdt kaarten tegen de borst bij Man U en lacht om vragen over PSV'ers

23-12-2022 15:55 Laatste update: 16:46
52

Erik ten Hag kreeg vrijdagmiddag vragen over Cody Gakpo en Ruud van Nistelrooij, maar de Nederlandse manager heeft zich niet in zijn kaarten laten kijken. Ten Hag gaf ook een kleine update over WK-finalisten Lisandro Martínez en Raphaël Varane.

Vrijdag verscheen Ten Hag op een persconferentie, waar hij eerst gevraagd werd naar Gakpo. Heeft de coach genoten van de PSV'er op het WK? "Er waren veel goede spelers op het WK", reageerde Ten Hag lachend. Daarna kreeg hij een uitspraak van Ruud van Nistelrooij kreeg voorgelegd. De PSV-coach stelde dat PSV bepaalde boden niet kan weigeren. "Dat kun je over veel spelers zeggen", luidde het antwoord van Ten Hag.

Later werden Martínez en Varane het onderwerp van gesprek op de persconferentie. De verdedigers lijken nog niet aanwezig te zijn, als Manchester United komend weekend tegen Nottingham Forest speelt. "Licha rijdt nog steeds met de touringbus door Buenos Aires. Dat snap ik wel, want er komt veel los als je de wereldbeker wint. Dat is het hoogste wat je kunt bereiken in het voetbal. Hij moet wel begrijpen dat de Premier League op 27 december weer begint."

"Varane is natuurlijk heel teleurgesteld", gaat Ten Hag verder. "Dat zou iedereen zijn na een verloren WK-finale. Hij mag trots zijn dat hij opnieuw in de finale stond. Hij heeft veel bereikt in zijn carrière. Ook een tweede plek op het WK is een topprestatie, want het niveau van de landen ligt heel hoog. Ze waren heel dicht bij de wereldtitel.'