Conte denkt dat Kane geen last meer heeft van WK-drama: 'Ik maak me geen zorgen'

Conte denkt dat Kane geen last meer heeft van WK-drama: 'Ik maak me geen zorgen'

23-12-2022 22:37
1

Harry Kane heeft de pijn van de gemiste penalty op het WK achter zich gelaten, zo stelt Antonio Conte, zijn trainer bij Tottenham Hotspur. De spits lijkt de draad inmiddels weer te hebben opgepakt na de verloren kwartfinale tegen Frankrijk.

Kane kreeg tegen de Fransen twee strafschoppen. De eerste benutte hij, de tweede schoot hij over. Na het laatste fluitsignaal stortte hij naar de grond en maakte hij een compleet verslagen indruk. Conte denkt dat dat hoofdstuk nu is afgesloten. 'Om eerlijk te zijn maak ik me geen zorgen. We praten hier wel over een spits van wereldklasse. Ik heb in de paar dagen bij ons na het WK in goede doen gezien', aldus de Italiaanse manager op de persconferentie van vrijdag. 

Conte kan zich maar moeilijk verplaatsen in het missen van een belangrijke penalty. 'Ik heb er nooit een gemist omdat ik er nooit eentje heb genomen. Ik was daarin een ramp. Voetbal kan je schitterende momenten geven, maar ook momenten van teleurstelling. In eerste instantie ben je bedroefd, maar je weet ook dat je verder moet.'

Komende maandag gaat Spurs, dat slechts twee punten minder heeft dan nummer twee Manchester City, op bezoek bij Brentford. De aftrap van dat duel is om 13.30 uur.