Bevestiging uit Amsterdam: Blind vertrekt bij Ajax, contract ontbonden

Bevestiging uit Amsterdam: Blind vertrekt bij Ajax, contract ontbonden

27-12-2022 14:55 Laatste update: 15:35
290

Daley Blind is geen speler van Ajax meer. Het contract van de 32-jarige verdediger is ontbonden, meldt Ajax via de officiële kanalen. Het contract van de verdediger liep eerst aan het einde van het seizoen af, maar loopt nu op 31 december van dit jaar af.

Verspreid over twee periodes speelde Blind 333 officiële wedstrijden voor Ajax. Daarin scoorde hij dertien keer en gaf hij 21 assists. Het ligt in de lijn der verwachting dat Blind aan de slag gaat bij Royal Antwerp FC, waar Mark van Bommel de scepter zwaait en Marc Overmars de technisch directeur is.

"We zijn de afgelopen dagen met Daley tot overeenstemming gekomen om het nog lopende contract te beëindigen", reageert algemeen directeur Edwin van der Sar op de clubsite. "Ik hoop dat hij bij een andere club nog een mooi vervolg gaat geven aan de laatste fase van zijn succesvolle voetballoopbaan." Blind zal op op gepaste wijze in de Johan Cruijff Arena afscheid nemen van het Ajax-publiek.

Op 7 december 2008 debuteerde Blind in de hoofdmacht van Ajax in een uitwedstrijd tegen FC Volendam. Na het WK 2014 vertrok hij naar Manchester United, om vier seizoenen later terug te keren in Amsterdam. Bij Ajax won hij elf prijzen: zeven keer de landstitel, twee keer de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. In 2013 werd hij uitgeroepen tot Ajax Speler van het Jaar en een jaar later tot Eredivisie Speler van het Jaar.