Chelsea door het slijk in Engeland: '300 miljoen uitgegeven en verder van prijzen'

Chelsea door het slijk in Engeland: '300 miljoen uitgegeven en verder van prijzen'

06-01-2023 12:35
54

Het loopt op dit moment alles behalve goed bij Chelsea. Dat is ook Sky Sports-analisten Jamie Carragher en Jimmy Floyd Hasselbaink niet ontgaan. Donderdagavond werd er ook verloren van Manchester City en dat terwijl de club afgelopen zomer weer veel geld uitgaf.

"Het is ook geen geweldige transferzomer geweest", vertelt Carragher na het duel van donderdag bij Sky Sports. "Raheem Sterling heeft niet de pannen van het dak gespeeld, maar dat gaat nog. Pierre-Emerick Aubameyang en Kalidou Koulibaly, dat zijn geen beste aankopen. Je hebt meer dan driehonderd miljoen uitgegeven, maar ze zijn verder weg van de prijzen. Dat is natuurlijk wel zorgwekkend." Chelsea staat op dit moment op de tiende plaats in de Premier League.

Hasselbaink pleit voor een duidelijk type speler mocht Chelsea deze winter de transfermarkt nog eens opgaan. "Spelers met Premier League-ervaring zijn de jongens die je nu moet hebben. Die maken in deze fase het verschil. Chelsea moet er daar echt twee of drie van terughalen."

Carragher richt zich nog tot een andere aankoop. De Spanjaard Marc Cucurella die voor zeventig miljoen euro over werd genomen van Brighton and Hove Albion. "Hij wil wel verdedigen, maar hij speelde gewoon heel slecht. Hij is gewoon geen geweldige verdediger."