FC Twente hervat competitie met bescheiden overwinning op FC Emmen

06-01-2023 21:53
76

FC Twente is het jaar 2023 begonnen met een overwinning op FC Emmen. De ploeg van Ron Jans nestelt zich in de subtop door goals van Ricky van Wolfswinkel en Michal Sadílek.

Niet geheel verrassend speelde Twente met Ramiz Zerrouki, die in de concrete belangstelling van Feyenoord staat, maar niet weg mag. Verder koos trainer Ron Jans voor de gebruikelijke namen en was er een basisplaats voor Alfons Sampsted, de nieuwste aanwinst.

Het publiek in de Grolsch Veste kon na vijf minuten voor het eerst juichen toen Van Wolfswinkel al vroeg de openingsgoal maakte. Nadat Emmen een snelle kans op 1-1 kreeg, was het Twente dat de klok weer sloeg, zonder Emmen echt aan het wankelen te brengen. De grootste kans van de bezoekers was vlak voor rust van Mark Diemers, die op de vuisten van Lars Unnerstall schoot.

Het mooiste moment van de tweede helft was in de 67e minuut, toen Sadílek de wedstrijd besliste met de 2-0. Niet alleen waren de punten veiliggesteld, maar bij Sadílek kwamen alle emoties los. Hij stond er maandenlang naast en overwoog zelfs te stoppen.

Diezelfde Sadílek kreeg vlak voor tijd nog een grote kans op 3-0, maar dat was hem niet gegund. Twente verstevigt de vierde plek op de ranglijst en heeft dertig punten. Emmen staat zestiende.