Blind senior doet onthulling: 'Daley kwam terug naar Ajax om daar te eindigen'

Blind senior doet onthulling: 'Daley kwam terug naar Ajax om daar te eindigen'

08-01-2023 20:40
99

Danny Blind is blij met de 'geweldige stap' naar Bayern München van zijn zoon Daley Blind. De vader van de linkspoot onthult dat Blind junior zijn loopbaan eigenlijk af wilde sluiten bij Ajax, maar door omstandigheden is het anders gelopen. Blind senior wil daar echter niet over uitwijden.

Afgelopen week werd de verrassende overgang van Blind naar Bayern officieel. "Het is natuurlijk geweldig", reageert zijn vader in de studio van Ziggo Sport. "Bayern is één van de beste clubs in de wereld, ook één van de best geleide clubs. Het is daar goed georganiseerd, op een hoog niveau."

Wedden

Meer odds

"Als ik vertel dat dit niet helemaal de weg was die Daley had uitgestippeld, zeg niks geks. Hij kwam terug naar Ajax om daar te eindigen", gaat Blind senior verder. "Daar ga ik verder niet over uitwijden. Hij moet maar een keer vertellen waarom het zo gegaan is. Maar Bayern is een geweldige club. Er waren nog meer opties, ook in grote voetballanden. Maar als Bayern zich echt concreet meldt, is de keuze niet zo moeilijk denk ik."

Danny Blind wil geen antwoord geven op de vraag of deze overstap een lange neus naar Ajax is. "Daar ga ik niets over zeggen. Daar gaat het ook helemaal niet meer om. Als Daley er wat over wil zeggen, dan moet hij dat doen. Ik hoop dat hij van deze prachtige stap geniet. Ik moet hier niet in detail treden over de zaak. Dat moet de persoon in kwestie doen, vind ik. Niet een agent of een vader."

Blind heeft voor een half jaar getekend bij Bayern, maar een langer verblijf is niet uitgesloten. "Het is voor de rest van dit seizoen. Het is overduidelijk hoe dit tot stand is gekomen: Lucas Hernández is op het WK geblesseerd geraakt. Daar heeft men een alternatief voor gezocht. Het is dus in principe voor de rest van dit seizoen, maar goed, het blijft voetbal. Je weet nooit hoe het loopt."