'Memphis moet de vervanger van João Félix worden bij Atlético Madrid'

'Memphis moet de vervanger van João Félix worden bij Atlético Madrid'

10-01-2023 15:47 Laatste update: 21:41
110

Atlético Madrid heeft plannen om Memphis Depay over te nemen van FC Barcelona. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Hij zou João Félix kunnen vervangen. De Portugese recordaankoop staat op het punt naar Chelsea te vertrekken.

De Nederlander zou hoog op het lijstje van potentiële vervangers van de Portugees staan. De verwachting is dat de huurtransfer van Félix binnen enkele dagen wereldkundig gemaakt zal worden door Chelsea en Atlético Madrid. De club heeft dan ook bij FC Barcelona nagevraagd of Memphis beschikbaar is voor een transfer. Deze week zullen de eerste gesprekken gevoerd worden tussen de clubs en Atlético zou dan ook gelijk een aanbod willen doen.

Atlético denkt de Oranje-international, die overigens niet de enige optie is in de Spaanse hoofdstad, te kunnen overtuigen van een overstap. Voor Memphis ligt bij Los Rojiblancos beduidend meer speeltijd in het verschiet. Xavi gaf onlangs dan wel aan dat Memphis dit seizoen gewoon zijn minuten gaat krijgen, maar met de aanwezigheid van Robert Lewandowski lijkt een basisplaats erg lastig. Memphis is niet de eerste speler van Barcelona die de overstap maakt naar Atlético Madrid. Luis Suárez maakte dezelfde transfer en hij maakte de Madrilenen in 2021 kampioen van Spanje.

De laatste weken lijkt de situatie van Memphis bij Barcelona nog maar eens benadrukt te worden. In de bloedstollende bekerwedstrijd tegen Intercity mocht de Nederlander nog in de basis beginnen, maar in de meest recente competitiewedstrijd tegen toevalligerwijs Atlético Madrid zat hij negentig minuten op de bank. Lewandowski was nog steeds geschorst, maar trainer Xavi koos voor Ansu Fati en de spits en Ferran Torres was zijn vervanger.

Om wat voor transfer het gaat in het geval van Memphis is nog onbekend. Dit omdat volgens Romano de overstap van Félix een tijdelijke is. Chelsea betaalt het salaris van de Portugees en elf miljoen euro om hem tot het einde van het seizoen te kunnen huren. Er is geen optie tot koop in het contract opgenomen, waardoor hij in 2023 weer terugkeert in Madrid. Naar verluidt gaat hij voor de overstap naar Chelsea ook zijn contract bij Atlético nog verlengen tot 2027.