Feyenoord poetst wereldgoal Medunjanin weg en bekert simpel verder

12-01-2023 22:54
122

Feyenoord staat in de achtste finales van de KNVB Beker. Keuken Kampioen Divisie-koploper PEC Zwolle kwam door een wereldgoal van Haris Medunjanin brutaal op voorsprong in De Kuip, maar de lijstaanvoerder van de Eredivisie rechtte de rug: 3-1.

De wedstrijd was twee minuten oud toen Medunjanin zijn ploeg met een schitterende goal op een 0-1 voorsprong zette. Feyenoord leek zich even op te kunnen maken voor een zware bekeravond, maar had niet lang nodig om in het ritme te komen. Dat leverde een groot aantal kansen op. PEC-keeper Mike Hauptmeijer blonk alleen uit.

In de 29ste minuut viel de gelijkmaker alsnog. Mats Wieffer luisterde zijn basisdebuut op met een doelpunt. De middenvelder speelde als controleur een goede wedstrijd en dacht even later nog een keer te scoren, maar Hauptmeijer plukte zijn kopbal uit de kruising.

Lang hoefde Feyenoord echter niet te wachten op de voorsprong. Al snel tikte Danilo Pereira de bal simpel binnen op aangeven van Wieffer: 2-1. In de 56ste minuut gooide de Braziliaanse spits het bekerduel in het slot door de 3-1 aan te tekenen. Een doelpunt van Sebastian Szymanski werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Een smet op de bekerzege van Feyenoord was het uitvallen van Dávid Hancko. De Slowaakse verdediger greep naar zijn schouder en gaf na een blessurebehandeling aan niet verder te kunnen. Jacob Rasmussen verving hem. Feyenoord gaat zondag op bezoek bij FC Groningen en speelt een week later de Klassieker tegen Ajax.