Slot na Feyenoord-overwinning: 'Zou gek zijn als ik wat anders zou zeggen, toch?'

Slot na Feyenoord-overwinning: 'Zou gek zijn als ik wat anders zou zeggen, toch?'

15-01-2023 19:58 Laatste update: 19:59
88

Arne Slot is trots op wat zijn ploeg heeft laten zien tegen FC Groningen. De coach vindt dat Feyenoord 'verschrikkelijk dominant' voor de dag kwam. Slot laat zich ook even uit over de titelstrijd, net als over Mats Wieffer.

Slot verscheen voor het duel met Groningen een beetje bezorgd voor de camera. Het werd echter 0-3 voor Feyenoord in De Euroborg. "Ook tijdens de wedstrijd maakte ik me nog wel wat zorgen, al had dat niks met het wedstrijdbeeld te maken. Het woord zorgen is misschien groot, maar ik was wel constant alert", zegt Slot bij ESPN. "We stonden maar met twee goals voor en in een uitwedstrijd kan een tegenstander uit één onbewaakt moment van ons scoren."

Wedden

Meer odds

"Gelukkig redde Justin (Bijlow, red.) ons van dat onbewaakte moment, anders moesten we nog tien minuten spelen. Dat is ook het enige wat je ons kan verwijten, voor de zoveelste keer dit seizoen: onze goalverhouding laat wel wat te wensen over", vindt de coach. "Ik vind het heel knap als je uit bij Groningen zo verschrikkelijk dominant kunt spelen. Ik weet echt wel hoe zij ervoor staan op dit moment. Maar zoveel de bal hebben, tot zoveel kansen komen, zoveel controle over de wedstrijd hebben: dat vond ik heel prettig om te zien."

Slot deelt daarna complimenten uit aan Wieffer, die een goede wedstrijd speelde. "Vandaag speelde Mats Wieffer een uitstekende wedstrijd. Hij gaf ons nog wat lengte met de vele lange ballen van de keeper van Groningen die we moesten verdedigen. Aan de bal is hij ook rustig, maar het is ook lekker om in dit elftal te komen. Ze weten namelijk vrij aardig hoe ze de vrije man aan moeten spelen. Dan speel je ook mee."

Feyenoord profiteert door de overwinning optimaal van de misstappen die Ajax en PSV dit weekend begingen. De Rotterdammers staan nu vier punten los in de Eredivisie. "We zijn er natuurlijk heel blij mee dat we er na zestien wedstrijden zo goed voor staan. Het zou gek zijn als ik wat anders zou zeggen, toch?", besluit hij.