Fraser komt met tekst en uitleg over Younes-incident: 'Ben oud-Hollands opgevoed'

Fraser komt met tekst en uitleg over Younes-incident: 'Ben oud-Hollands opgevoed'

16-01-2023 12:05
165

Henk Fraser is met tekst en uitleg gekomen over het Younes-incident waarvoor hij werd ontslagen bij FC Utrecht. De trainer greep Younes bij zijn keel tijdens een oefenpartijtje op training.  

Bij Studio Voetbal deelt hij zijn kant van het verhaal. Het akkefietje begon nadat Urby Emanuelson (assistent trainer bij FC Utrecht, red.) een goal van Daishawn Redan goedkeurde. "Dat viel niet goed bij een aantal spelers. Voor mij was het respectloos tegenover Urby, dus mijn intentie was nog goed", begint hij zijn verhaal. "Hij vroeg of hij niet floot omdat hij ook een Surinamer is. Ik vond het minachtend."

Wedden

Meer odds

De druppel die de emmer doet overlopen was het gedram van Younes, legt hij uit. "Het bleef maar doorgaan. Het feit is dat ik niet passend gereageerd heb, maar dertig jaar werd er van mij verwacht dat ik zo'n iemand bij z'n oor pakte. We leven in een tijd waarin dat anders is, zo simpel is het. Ik vond het niet racistisch. Ik heb de oud-Hollandse opvoeding gehad. Daarin zit ik nog heel erg in hiërarchie en respect. Ik vind dat sommige dingen misschien wel doorslaan, ja."

"Ik kan het best wel hebben als iemand 'flikker op' tegen mij zegt. Maar als je door blijft gaan op een bepaalde toon, dat vind ik minachtend. Maar de fout ligt bij", besluit hij.