Verbazing om PSV: 'Is daar niemand die zegt: zijn jullie helemaal gek geworden?'

Verbazing om PSV: 'Is daar niemand die zegt: zijn jullie helemaal gek geworden?'

16-01-2023 23:26
95

Ruud Gullit en Jan van Halst zijn geschrokken van het optreden van PSV tegen Fortuna Sittard (2-2). Bij het Ziggo Sport-programma Rondo wordt geconcludeerd dat de Eindhovenaren geen leiders in de selectie hebben.

PSV liep afgelopen zondag in de absolute slotfase tegen de gelijkmaker aan, terwijl Fortuna al 35 minuten met tien man speelde. "Je bent aan het hangen en wurgen", begint Van Halst. "En ineens staan er in de 96ste minuut vijf spelers in het zestienmeterbied van Fortuna. Vijftien seconden later heeft PSV een ondertal voor het eigen doel. Daar snap ik helemaal niets van. Is daar niemand in het elftal die zegt: zijn jullie helemaal gek geworden? Die wedstrijd moeten ze killen."

"Je moet leiders hebben", is de conclusie van Gullit. "Er is niemand op het middenveld die spelers terecht zal wijzen." Van Halst vult aan: "Of van de kant? Er zitten geen tachtigduizend man, hè. Dan kan je als trainer best coachen. Als je die Joey Veerman naar voren ziet rennen, dan moet je roepen dat hij terug moet. Hoe kan dit? Dit mag niet. Ik heb vol verbazig gekeken. Het is zo pijnlijk. Je moet ten koste van alles kampioen willen worden."

Ronald Waterreus denkt dat PSV al langer met een probleem kampt. "Ik krijg steeds vaker het idee dat Roger Schmidt in de afgelopen twee jaar dingen zag, die wij gemist hebben. Hij zal gevoeld hebben dat het te lief is. Ibrahim Sangaré, Érick Gutiérrez, het zijn gewoon spelers met internationale ervaring..."