AZ moet het komende weken zonder vaste waarde stellen in titelstrijd

AZ moet het komende weken zonder vaste waarde stellen in titelstrijd

18-01-2023 16:10
39

Een tegenvaller voor AZ in de titelstrijd in de Eredivisie. Sam Beukema heeft knieletsel opgelopen en is de komende weken niet inzetbaar, zo melden de Alkmaarders.

De 24-jarige verdediger viel zaterdagavond geblesseerd uit in het Eredivisie-duel bij sc Heerenveen (0-2). Beukema verdraaide zijn knie toen hij de doorgebroken Milan van Ewijk probeerde af te stoppen. Tot overmaat van ramp ging de bal op de stip vanwege een overtreding, maar doelman Hobie Verhulst keerde de strafschop van Amin Sarr.

De blessure van Beukema is een fikse streep door de rekening. De oud-speler van Go Ahead Eagles , die belangstelling zou genieten van Fiorentina en Bologna, is een vaste waarde bij AZ. Dit seizoen begon hij in alle competitieduels in de basis. De Alkmaarders spelen deze maand nog tegen Fortuna Sittard, Go Ahead Eagles en FC Utrecht. 

In Friesland werd Beukema vervangen door Zinho Vanheusden, die net hersteld is van een voetkwetsuur. Coach Pascal Jansen kan verder nog een beroep doen op jongeling Maxim Dekker. Naast Beukema is ook Bruno Martins Indi nog geblesseerd.