Scandinavische invasie: Groningen presenteert ook Premier League-verdediger

Scandinavische invasie: Groningen presenteert ook Premier League-verdediger

18-01-2023 22:29
75

Bij FC Groningen is sprake van een Scandinavische invasie. De Trots van het Noorden heeft woensdag ook de komst van Mads Bech Sorensen afgerond. De 24-jarige Deen komt over van Premier League-club Brentford.

VoetbalPrimeur meldde eerder op de dag al dat de deal op een haar na rond was. De 24-jarige verdediger maakt het seizoen op huurbasis af in de Euroborg. Hij speelde bij Brentford, waar zijn contract komende zomer afloopt, geen rol van betekenis, getuige zijn vier invalbeurten voor de Engelse club. 

Wedden

Meer odds

"Mads is een grote, fysiek sterke centrale verdediger", reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Hij heeft de laatste seizoenen op hoog niveau getraind en gevoetbald en brengt daarmee de nodige ervaring met zich mee. Wij denken dat hij direct van waarde kan zijn voor onze verdediging en dichten hem daarbij ook leiderschapskwaliteiten toe. Wij wensen Mads heel veel succes de komende maanden bij FC Groningen."

Groningen versterkte zich eerder deze week al met twee andere Scandinavische spelers: de Zweed Aimar Sher van Spezia en de Noor Johan Hove van Stromsgodet IF. De aanwinsten kunnen zondag debuteren tegen sc Heerenveen in de Derby van het Noorden. De Groningers staan momenteel vijftiende.