Het gaat helemaal mis bij Groningen: duel met Cambuur gestaakt door veldbestormers

Het gaat helemaal mis bij Groningen: duel met Cambuur gestaakt door veldbestormers

26-01-2023 20:34 Laatste update: 20:37
179

Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft de kelderkraker tussen FC Groningen en SC Cambuur donderdagavond tijdelijk moeten staken. Fans van Groningen bestormden het veld en zorgden voor grote onrust, nadat Cambuur op een 0-1 voorsprong was gekomen.

Een klein kwartier voor tijd kwam Cambuur in een beroerde wedstrijd op voorsprong, door een fraaie goal van voormalig Groningen-speler Daniël van Kaam. Zo'n tien minuten later ging het mis: vanaf achter de Groningse goal, waar de harde kern van De Trots van het Noorden zich bevindt, bestormde een groepje fans het veld.

Nijhuis staakte de wedstrijd direct, waarna de spelers naar binnen gingen. De fans van Groningen wilden echter verhaal halen en probeerden de catacomben binnen te dringen. Ondertussen richtten de fans op de tribune zich tot technisch directeur Mark-Jan Fledderus, die het verzoek kreeg om zijn spullen te pakken.

De situatie lijkt nu weer onder controle. Het lijkt ook alsof er weer gevoetbald gaat worden. Volgens de stadionspeaker wordt de wedstrijd spoedig weer hervat. De spelers van Groningen en Cambuur wachten ondertussen af in de catacomben.