'Heitinga neemt honneurs waar', Ajax wil snel handelen: 'We zijn voorbereid'

'Heitinga neemt honneurs waar', Ajax wil snel handelen: 'We zijn voorbereid'

27-01-2023 06:48 Laatste update: 11:50
229

John Heitinga schuift per direct door van Jong Ajax naar het eerste elftal. Volgens De Telegraaf is er een klemmend beroep gedaan op de oud-verdediger om binnen 24 uur voor de groep te staan. 

Heitinga zal samen met Michael Reiziger de honneurs waar moeten nemen na het ontslag van Alfred Schreuder. René Meulensteen werd ook benaderd, maar de Australische voetbalbond laat hem nu niet gaan. Wel blijft hij een optie voor de toekomst. "Ik heb het er met Edwin over gehad en ik zou hem graag hebben geholpen, maar het is op dit moment niet mogelijk om ook een rol bij Ajax te vervullen", zegt hij tegen de krant.

Heitinga komt nu tijdelijk aan het roer te staan, maar voor hoe lang is nog onduidelijk. Algemeen directeur Edwin van der Sar sluit niet uit dat er snel een nieuwe trainer wordt aangesteld. "Michael Reiziger en Richard Witschge leiden vrijdag de training. De kans bestaat dat er zondag een nieuwe trainer op de bank zit. Maar ik kan niks beloven. Als directie zijn we wel voorbereid op bepaalde situaties die zich konden voordoen."

Volgens Van der Sar heeft de komst van een nieuwe trainer nu prioriteit. "We zitten zonder rvc-voetbalman in een vacuüm. En Gerry Hamstra, Klaas-Jan Huntelaar en ik nemen de taken van de technisch directeur waar. We gaan nu in tien uur geen rvc-man en td vinden, dus komt de nieuwe trainer eerst."

De voormalig doelman sluit niet uit dat Ajax eerst voor een trainer kiest die het huidige seizoen afmaakt. In dat geval zou Heitinga mogelijk langer voor de groep staan.