Perez tipt vier mogelijke trainers voor Ajax: 'Zou naar hem kunnen kijken'

Perez tipt vier mogelijke trainers voor Ajax: 'Zou naar hem kunnen kijken'

27-01-2023 13:50
129

Kenneth Perez komt met vier suggesties voor Ajax in de zoektocht naar een nieuwe trainer. De Deense analist schuift onder meer landgenoot Kasper Hjulmand naar voren.

Perez weet dat de naam van Peter Bosz bij iedereen op de lippen ligt. "Dat is het makkelijkste, om hem te benaderen. Hij staat wel ergens voor, ik ben fan van Peter Bosz als trainer. Ik denk ook wel dat hij iets kan bewerkstelligen in een selectie. Hij is in ieder geval duidelijk, hij weet precies wat hij wil."

"Er wordt natuurlijk gesproken dat het te open is, te avontuurlijk is", vervolgt Perez. "Maar goed, hij zal daar na zoveel verschillende clubs misschien ook wel iets anders in doen. Het is de makkelijkste keuze. Louis van Gaal, die ook vrij is, zou ik een heel verrassende keus vinden."

De ex-Ajacied adviseert de Amsterdamse clubleiding echter verder te kijken dan de neus lang is. "Je kunt natuurlijk ook naar het buitenland kijken. Kasper Hjulmand heeft geen goed WK gedraaid met Denemarken, maar voor het WK waren mensen nog van: is Hjulmand niet iets voor Ajax? Geweldig! Dat soort dingen. Je zou naar hem kunnen kijken."

"Net als naar Ole Gunnar Solskjaer, een oud-ploeggenoot van Van der Sar. Hij heeft het niet goed gedaan bij Manchester United, maar dat is een moeilijke club. Je moet wel breed gaan kijken", adviseert Perez.