VP's Elftal van de Week: hele top-vijf present, Ajax en Utrecht hofleveranciers

VP's Elftal van de Week: hele top-vijf present, Ajax en Utrecht hofleveranciers

30 januari - 10:00 Laatste update: 10:05
40

Ajax en FC Utrecht zijn na speelronde 19 de hofleveranciers voor VP's Elftal van de Week. Beide clubs leveren twee spelers. Ook Feyenoord, PSV, AZ, FC Twente, RKC Waalwijk, Vitesse en FC Groningen zijn van de partij.

Gerónimo Rulli (Ajax)
Veel indruk maakte hij nog niet in zijn eerste weken als doelman van Ajax, maar in Kralingen gooide de wereldkampioen de schroom van zich af. Met een paar katachtige reflexen hield hij zijn kwetsbare ploeg op de been.

Thijmen Blokzijl (FC Groningen)
Het is alarmfase één in Groningen, maar Blokzijl onttrekt zich aan de totale malaise. De zeventienjarige verdediger manifesteert zich als een toptalent en doet het vele malen beter dan zijn dolende ploeggenoten.

Julian Lelieveld (RKC Waalwijk)
Het duurde 39 wedstrijden, maar Lelieveld heeft 'm te pakken: zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. De rechtsback van RKC besloot maar eens uit te halen en bepaalde de eindstand tegen FC Emmen op 2-0.

Robin Pröpper (FC Twente)
Op 29-jarige leeftijd hoort Pröpper opeens bij de beste verdedigers van de Eredivisie. Hij werpt zich op als de leider van één van de titelkandidaten en speelde tegen Feyenoord ijzersterk, ook al was er veel te doen om zijn handsbal.

Joey Veerman (PSV)
Ruud van Nistelrooij kan niet om Veerman heen als de Volendammer zo speelt als tegen Go Ahead Eagles. De middenvelder is een pure voetballer en weet dat te koppelen aan rendement, zo bewees hij andermaal met zijn goal.

Taylor Booth (FC Utrecht)
FC Utrecht heeft goud in handen met Booth. De Amerikaanse middenvelder, transfervrij overgekomen van Bayern München, was in het spektakelstuk tegen AZ (5-5) de beste man op het veld, buiten de twee Griekse hattrick heroes gerekend.

Mohammed Kudus (Ajax)
Ajax zou er goed aan doen om Kudus nog twee dagen aan de ketting te leggen. De Ghanese aanvaller staat open voor een transfer, maar liet tegen Excelsior wéér zien over buitengewone kwaliteiten te beschikken - en scoorde fraai.

Million Manhoef (Vitesse)
De Nederlandse voetbalvolger leerde hem kennen als rechtsback, maar in Manhoef schuilt een veel betere middenvelder dan wel aanvaller. Hij wees Vitesse met een goal en assist de weg tegen sc Heerenveen.

Santiago Gimenez (Feyenoord)
Na een aantal weken Danilo in de spits van Feyenoord, is het nu de beurt aan Gimenez. De Mexicaanse spits knikte raak tegen Twente en is druk doende zijn stempel van supersub van zich af te schudden.

Vangelis Pavlidis (AZ)
De beste Eredivisie-spits van dit moment, dat is Pavlidis. De Griek promoveert in 2023 vrijwel elke kans tot een doelpunt en scoorde zaterdagavond drie keer tegen FC Utrecht.

Tasos Douvikas (FC Utrecht)
"It was a crazy night", concludeerde Douvikas na het voetbalfeest in Alkmaar. Hij drukte zijn stempel met goals in de 13de, 16de en 65ste minuut, en gaf óók nog twee assists. Douvikas verdient langer de kans te krijgen als basisspeler.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s