Antwerp niet akkoord met straf Stengs, spelmaker verdedigt zijn actie

Antwerp niet akkoord met straf Stengs, spelmaker verdedigt zijn actie

31-01-2023 16:45
12

Calvin Stengs en Royal Antwerp FC gaan niet akkoord met een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, plus één voorwaardelijk. Het lijkt vooral een trucje van de Belgische club, maar de Nederlandse spelmaker verdedigt zichzelf ook.

Stengs ging zondag in de fout tijdens de topper tegen Anderlecht. Hij kreeg een rode kaart voor een slaande beweging richting Amadou Diawara. "Ik heb die speler nooit iets willen aandoen. Ik werd in eerste instantie geraakt, toen reageerde ik niet, maar toen kwam er nog eens een arm en wilde ik mezelf losrukken. Ik moet hieruit leren, ik had niet moeten reageren. Maar ik heb hem nooit een klap willen geven", zei Stengs tijdens de zitting. 

Antwerp gaat ook niet akkoord met de straf, maar dat lijkt vooral een andere reden te hebben. Nu kan coach Mark van Bommel nog een beroep doen op Stengs in het duel met Union Sint-Gillis in de eerste halve finale van het Belgische bekertoernooi. De tuchtcommissie behandelt de zaak later deze week. Mocht de schorsing blijven staan, dan mist de 24-jarige linkspoot onder meer de toppers tegen Club Brugge en KRC Genk.