PSG verslaat Montpellier op dramatische avond voor Kylian Mbappé

01-02-2023 22:57 Laatste update: 02-02-2023 00:00
2

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond met 1-3 gewonnen op bezoek bij Montpellier. De avond begon dramatisch voor de Franse landskampioen, waar Kylian Mbappé in de openingsfase tot tweemaal toe een strafschop onbenut liet. De aanvaller moest later ook nog met een blessure het veld verlaten.

Mbappé mocht na zeven minuten voor het eerst aanleggen. De scheidsrechter had even daarvoor naar de stip gewezen, na een overtreding op Sergio Ramos. De Franse sterspeler zag zijn eerste poging gepareerd worden door Montpellier-doelman Benjamin Lecomte, maar kreeg een nieuwe kans. Lecomte kwam namelijk te vroeg van de lijn. Ook poging twee ging niet raak, waarna Mbappé tot overmaat van ramp ook nog de rebound over schoot. Tien minuten later moest hij ook nog eens gewisseld worden vanwege een blessure.

Montpellier, de huidige nummer veertien van de Ligue 1, had weinig in te brengen tegen de Parijzenaars. Pas na rust brak het verzet. Fabian Ruiz tekende in de 55e minuut voor de 0-1. De Spaanse middenvelder maakte een frommelgoal.

Lionel Messi tekende in de 72e minuut voor de 0-2, na een mooie assist van Ruiz. Daar bleef het niet bij. De thuisploeg maakte het duel nog even spannend via Arnaud Nordin. PSG maakte in de 92e minuut echter een einde aan het laatste beetje hoopt dat Montpellier nog had op een resultaat. Warren Zaïre-Emery bepaalde eindstand op 1-3.