PSV op rapport: diepe onvoldoendes voor Obispo en invaller, Simons de beste

PSV op rapport: diepe onvoldoendes voor Obispo en invaller, Simons de beste

05-02-2023 17:05 Laatste update: 22:53
135

PSV leek opnieuw drie punten over te houden aan een Eredivisie-topper, maar wist de voorsprong niet vast te houden na de rode kaart voor Armando Obispo. VoetbalPrimeur maakt rapport op van het voetbalgevecht in De Kuip.

Walter Benítez - 7: met twee wereldreddingen in een tijdsbestek van twee seconden, op schoten van Gimenez en Timber, was Benítez goud waard. De Argentijn leek PSV ook daarna op de been te houden, maar Jahanbakhsh liet hem twee keer kansloos.

Jordan Teze - 4,5: voor zijn spel aan de bal krijgt Teze een dikke onvoldoende. De rechtsback speelde vrijwel alles naar de verkeerde kleur en maakte er - met name in de eerste helft - een potje van.

Jarrad Branthwaite - 6: PSV wil hem dolgraag definitief overnemen van Everton, maar Branthwaite haalde in De Kuip geen topniveau. Als linkspoot aan de rechterkant van het centrum deed hij alles zo simpel mogelijk.

Armando Obispo - 3: de matchwinner van PSV - Feyenoord eerder dit seizoen vertolkte nu een negatieve hoofdrol. Na zijn domme, volkomen overbodige rode kaart wist PSV de drie punten niet over de streep te trekken.

Phillipp Mwene - 5: de minste voetballer bij PSV werd in de minuten die hij speelde aan veel, zo niet alle, kanten voorbijgelopen. Een kwartier voor rust werd hij van het veld gedragen na een botsing met Wieffer.

Ibrahim Sangaré - 6: geen bijzondere wedstrijd van Sangaré, maar ook zeker geen onvoldoende. De Ivoriaan had alleen meer kunnen doen toen Alireza Jahanbakhsh uithaalde en de 2-2 maakte.

Joey Veerman - 6,5: begon goed in De Kuip en voegde - zoals gebruikelijk - veel voetbal toe aan het PSV-middenveld. Na zijn wissel wist PSV de voorsprong niet vast te houden.

Guus Til - 6: zijn terugkeer in De Kuip zorgde niet voor heel veel plezier bij Til, die amper in het stuk voorkwam. Gelijktijdig met Veerman werd hij naar de kant gehaald.

Anwar El Ghazi - x: door zijn knappe goal kwam PSV al snel op voorsprong, maar na zeventien minuten moest El Ghazi al geblesseerd naar de kant. Hij speelde daardoor te kort voor een beoordeling.

Luuk de Jong - 5: de spits van PSV snakt naar een doelpunt, die er ook tegen Feyenoord niet kwam. Hij was in geen velden of wegen te bekennen. Alleen hard werken is niet genoeg voor een speler met de statuur van De Jong.

Xavi Simons - 8: al het PSV-gevaar begint bij Simons. De gifkikker hield de Feyenoord-verdedigers constant bezig, was niet van de bal te krijgen en gaf weer een assist. Logisch dat PSV alles op alles zet om hem langer in Eindhoven te houden.

Invallers
Johan Bakayoko - 4: viel na 17 minuten in voor de geblesseerde El Ghazi en deed heel, heel weinig goed. De invaller solliciteerde naar een wissel, die er na de rode kaart voor Obispo ook kwam. Paris Saint-Germain bood op Deadline Day nog 15 miljoen euro...

Patrick van Aanholt - 6,5:
viel na 31 minuten in voor de geblesseerde Mwene en maakte een gretige indruk. Aan deze winterversterking kan PSV nog zeker wat plezier gaan beleven.

Erick Gutiérrez - x:
viel na 62 minuten in voor Veerman en speelde te kort voor een beoordeling.

Thorgan Hazard - x:
maakte na 62 minuten zijn PSV-debuut als invaller voor Til, maar speelde - ondanks een goal - te kort voor een beoordeling.

André Ramalho - x: viel na 70 minuten in voor de eveneens ingevallen Bakayoko en speelde te kort voor een beoordeling.

Fábio Silva - x: viel na 70 minuten in voor De Jong - PSV mocht door de hoofdblessure van Mwene zes keer wisselen - en speelde te kort voor een beoordeling.

Ruud van Nistelrooij - 6,5: na zeges op Ajax (twee keer) en Feyenoord leek Van Nistelrooij wéér als winnaar van het veld te stappen in een topper. In de negen minuten blessuretijd - een aantal dat de PSV-trainer niet kon begrijpen - zag hij zijn spelers echter alsnog kapseizen.