Van Hooijdonk stoort zich aan 'blunder' Feyenoord: 'Ik zie het nog niet'

Van Hooijdonk stoort zich aan 'blunder' Feyenoord: 'Ik zie het nog niet'

6 februari - 07:48
61

Quinten Timber zal vannacht nog weleens wakker zijn geschrokken van de droomkans die hij in de 53ste minuut van Feyenoord - PSV om zeep hielp. Pierre van Hooijdonk noemt het bij Studio Voetbal 'een blunder'.

Timber kreeg een rebound voor zijn voeten en hoefde de bal alleen maar te liften om doelman Walter Benítez te verschalken. Dat lukte niet, waardoor het 0-1 bleef en PSV later uitliep naar 0-2. "Als je deze mist, dan is dat toch een blunder? Of niet?", reageert Van Hooijdonk vol onbegrip bij Studio Voetbal.

Uiteindelijk werd het nog 2-2 en bleef Feyenoord koploper. Van Hooijdonk adviseert trainer Arne Slot om nog eens goed na te denken over de invulling van zijn middenveld. "Ik zie het nog niet", vervolgt de voormalige spits over Timber, die de geblesseerde Sebastian Szymanski verving. "Het eerste wat hij bij elke aanname doet is zijn lichaam erin gooien, want hij wil zijn tegenstander voelen. Dat doet hij omdat hij tijd wil kopen. Hij ziet de oplossing niet direct.'

Rafael van der Vaart is het daar niet mee eens. "Timber is zó goed. Hij heeft alles wat een natuurlijke middenvelder nodig heeft. Snelheid, kracht, voetbal, maar hij gaat niet de beslissende pass geven. Wieffer is ineens opgekomen en ik vind ook dat hij moet spelen. Dat is een ongelukkige situatie. Ik denk dat zij met Kökcü het middenveld moeten vormen en dan Szymanski op rechtsbuiten. Dat is denk ik de oplossing."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s