Officieel: FC Utrecht verhuurt talent met een optie tot koop

Officieel: FC Utrecht verhuurt talent met een optie tot koop

09-02-2023 19:49
9

FC Utrecht heeft het vertrek van Djevencio van der Kust bevestigd. De talentvolle verdediger maakt het seizoen af bij Houston Dynamo FC in de Major League Soccer.

Van der Kust maakte minuten in het eerste elftal van Utrecht, maar kon de laatste stap richting een basisplaats net niet zitten. Houston huurt hem nu met een optie tot koop. "De ontwikkeling van Djevencio kan als voorbeeld dienen voor alle jonge talenten binnen de jeugdopleiding FC Utrecht", aldus technisch directeur Jordy Zuidam van Utrecht via de clubkanalen.

"Als 11-jarige jongen meldde hij zich voor het eerst op Sportcomplex Zoudenbalch en na jaren van hard werken en ontwikkelen mocht hij uiteindelijk debuteren in het eerste elftal. De tweede seizoenshelft van vorig seizoen en in de eerste wedstrijden van de huidige jaargang is Djevencio uitgegroeid tot vaste waarde in het eerste elftal. Echter is de concurrentiestrijd op de linksbackpositie toegenomen en niet in zijn voordeel beslist, waardoor we na overleg met Djevencio en Houston Dynamo FC tot deze oplossing zijn gekomen. We zijn trots op de ontwikkeling die hij als jongen van de club heeft doorgemaakt en wensen Djevencio heel veel succes tijdens zijn verhuurperiode in de Verenigde Staten."