'Ajax pakt door maar heeft wel concurrentie voor Ward, die gewoon over kan komen'

'Ajax pakt door maar heeft wel concurrentie voor Ward, die gewoon over kan komen'

09-02-2023 22:21
65

Ajax is gas aan het geven voor de komst van Julian Ward, zo weet Engelse kwaliteitskrant The Telegraph. Volgens het medium kan de directeur van Liverpool komend seizoen ook gewoon aan de slag gaan in Amsterdam. Ajax is echter niet de enige club met interesse.

Eerder deze week werd duidelijk dat Ward een belangrijke kandidaat is om de nieuwe technisch directeur van Ajax te worden. Daarna kwamen er berichten naar buiten over een contractuele bepaling, waardoor de Engelsman komend seizoen nog niet voor een andere club dan Liverpool zou kunnen werken. Volgens The Telegraph is dat nieuws niet helemaal waar: Ward zou het komende jaar alleen nog niet in de Premier League mogen werken. Een overstap naar Ajax is dus wel mogelijk.

Wedden

Meer odds

De Amsterdammers willen nu doorpakken. Ajax zou het aantrekken van Ward als 'een unieke kans' zien, omdat de directeur ervaren is in landen waar de club nu ook al spelers oppikt. Er is echter wel concurrentie: ook OGC Nice wil de man van Liverpool halen. Ajax denkt Ward echter te kunnen overtuigen van een move naar Amsterdam.

Voor Edwin van der Sar is Ward geen onbekende. De twee troffen elkaar al bij de Champions League-wedstrijden die Ajax en Liverpool tegen elkaar speelden in de laatste jaren. Ook bracht Van der Sar ooit een bezoek aan het complex van Liverpool, om ideeën op te doen. Ward is momenteel sportief directeur bij Liverpool, maar in november maakte hij zijn vertrek bekend bij de Premier League-gigant.