Slot moest vrije dag afnemen van Feyenoord-spelers: 'Moest dat zelf ook opofferen'

Slot moest vrije dag afnemen van Feyenoord-spelers: 'Moest dat zelf ook opofferen'

10-02-2023 14:35
41

De spelers van Feyenoord hebben een vrije dag in moeten leveren na de bekerthriller tegen NEC. Trainer Arne Slot haalde zijn spelers gewoon naar de club, zodat ze behandeld konden worden na de wedstrijd die 120 minuten duurde. Slot laat zich ook uit over Timon Wellenreuther, die door de blessure van Justin Bijlow nu onder de lat staat.

Woensdagavond won Feyenoord na strafschoppen van NEC. De wedstrijd kostte veel kracht en daardoor greep Slot in. "Gisteren (donderdag, red.) waren de spelers eigenlijk vrij, maar ik heb toch gevraagd of ze wilden komen, zodat we ze konden behandelen", vertelt de coach op de persconferentie. "Ik moest daardoor ook mijn eigen vrije dag opofferen."

"De spelers die 120 minuten in de benen hebben, hebben vandaag (vrijdag, red.) alleen een kwartiertje op het veld gestaan", gaat Slot verder. "We hebben er bewust voor gekozen om de belasting enorm naar beneden te brengen, zodat ze zaterdag weer een normale training hebben en zondag gaan spelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de spelers weer fit zijn."

Wellenreuther moest tegen NEC maar liefst vier keer vissen, maar Slot verwijt zijn keeper niks. "Voor geen enkele speler is het fijn om ineens erin te moeten als je weinig speelt. Ik heb gezien dat Timon heel belangrijk was in de penaltyserie, ik denk dat dat heel prettig was voor hem. Vervelend genoeg gingen de meeste ballen die in zijn buurt kwamen erin. Ik denk dat we niet kunnen zeggen dat daar een fout of blunder tussen zat. Het is een hele goede en ervaren keeper."