Gaziantep trekt zich als tweede club terug uit Turkse competitie door drama

Gaziantep trekt zich als tweede club terug uit Turkse competitie door drama

12-02-2023 14:58
18

Gaziantep FK trekt zich terug uit de Turkse competitie. De club ligt in de provincie Hatay, dat zwaar getroffen is door de aardbevingen, In navolging van Hatayspor is Gaziantep de tweede club die zich terugtrekt uit de Süper Lig.

In een verklaring op de officiële kanalen maakt Gaziantep het nieuws bekend. 'Na een ramp van deze omvang konden we niet over voetbal praten', luidt het statement. 'Het is voor onze club niet mogelijk om onder al deze moeilijke omstandigheden de sportieve activiteiten voort te zetten. De club heeft dan ook besloten zich terug te trekken uit de competitie en het bekertoernooi voor het restant van het seizoen 2022/2023.'

Gaziantep bezette de tiende plaats in de Süper Lig. De Turkse competitie ligt in ieder geval tot het eerste weekend van maart stil. Er liggen plannen op tafel om de spelers van Hatayspor en Gaziantep tot het einde van het seizoen te stallen bij andere clubs uit de Turkse competitie, zodat de twee getroffen clubs de financiële lasten niet hoeven te dragen.