'Streuer heeft ingangen op plaatsen waar Ajax en Feyenoord ook veel aan hebben'

'Streuer heeft ingangen op plaatsen waar Ajax en Feyenoord ook veel aan hebben'

13 februari - 06:55 Laatste update: 08:25
32

Jan Streuer is een uitstekende optie voor Ajax of Feyenoord. De Nederlandse topclubs zijn nog op zoek naar een technisch directeur en Pierre van Hooijdonk schuift de 71-jarige beleidsbepaler van FC Twente naar voren.

Streuer maakte zondag bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij FC Twente in navolging van trainer Ron Jans. Van Hooijdonk denkt dat hij een goede technische man zou zijn voor zowel Ajax als Feyenoord. "Jazeker", stelt de oud-spits bij Studio Voetbal. Verslaggever Jeroen Stekelenburg sluit zich daarbij aan. "Ik weet niet precies wat zijn netwerk is, maar ik denk dat hij ingangen heeft op plaatsen waar je ook als Feyenoord of Ajax veel aan hebt."

"Ajax lijkt op de lange termijn verder te willen met Klaas-Jan Huntelaar, dan is het niet zo'n gek idee om er iemand naast te zetten", gaat Stekelenburg verder. "Streuer heeft ook gezegd dat hij misschien Arnold Bruggink nog gaat bijstaan in de komende transferperiode, dus dat maakt het misschien wat moeilijker. Dat hij veel goed gedaan heeft de afgelopen jaren, is duidelijk."

Maurice Steijn
De conclusie is dan ook dat FC Twente zonder algemeen directeur Paul van der Kraan, Streuer en Jans helemaal opnieuw moet beginnen. Voor die laatste ziet Ibrahim Afellay wel een goede opvolger. "De eerste naam die me te binnen schiet, is Maurice Steijn. Als je ziet wat hij teweeg heeft gebracht bij Sparta… Vorig jaar waren ze op sterven na dood, maar hij heeft ze in de Eredivisie gehouden, wat niemand voor mogelijk hield. Aan het begin van dit seizoen gaf hij aan dat hij aanvallend wilde spelen met Sparta en daar heeft hij ook zijn aankopen op gericht. Die beloftes komt hij helemaal na. Het is echt knap wat hij presteert."

Bruggink bevestigde al dat hij in gesprek is met de Tukkers om Streuer op te volgen. Afellay ziet dat de opvolgers van Streuer en Jans voor een grote uitdaging staan. "De club was op sterven na dood. In de afgelopen jaren hebben ze met beperkte middelen transferwaarde op het veld neergezet. Vorig seizoen hebben ze Europees voetbal gespeeld... Ik wens de mensen die nu instappen een prettige wedstrijd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie