Advies voor Xavi Simons: 'Zoals Messi dat tot in de perfectie doet'

Advies voor Xavi Simons: 'Zoals Messi dat tot in de perfectie doet'

13-02-2023 14:05
40

Willy en René van de Kerkhof sluiten zich aan bij de complimentenregen voor Xavi Simons. De broers stippen echter ook een verbeterpuntje aan voor de negentienjarige aanvallende middenvelder na de 6-0 zege van PSV op FC Groningen.

"Wat een genot om naar te kijken", steekt Willy van wal in De Willy en René Podcast van Omroep Brabant. Maar hij ziet dat er ook nog ruimte voor ontwikkeling is voor Simons. "Het overzicht bewaren en dan op het juiste moment het goeie passje geven, dat moet hij nog veel beter onder de knie krijgen. Zoals Messi dat tot in de perfectie doet. Maar mede dankzij Simons zie je dat PSV langzaam weer in de flow komt van het begin van het seizoen."

De clubiconen zijn kritischer op Johan Bakayoko, die tegen Groningen ook in de basis stond. "Hij heeft wel iets maar het komt er nog te weinig uit", zegt René. "De echte snelheid om lachend zijn man te passeren heeft hij niet", haakt Willy in. "Maar dat zie je nergens meer. Ons René (voormalig rechtsbuiten, red.) gooide de bal langs de linksback en keek dan lachend om waar hij bleef."