'Medische staf maakt overuren: steunpilaren worden klaargestoomd voor Klassieker'

'Medische staf maakt overuren: steunpilaren worden klaargestoomd voor Klassieker'

13-02-2023 16:01 Laatste update: 16:06
72

Feyenoord hoopt op 19 maart weer te kunnen beschikken over Gernot Trauner, Justin Bijlow en Sebastian Szymański. De medische staf doet er alles aan om de drie sterkhouders weer fit te krijgen, zodat ze in actie kunnen komen in De Klassieker.

Trauner leek met een flinke meniscusblessure te kampen, maar alles wijst erop dat hij snel revalideert. Dat meldt 1908. De verdediger lijkt zelfs spoedig speelklaar te zijn voor de Rotterdammers. Szymański raakte een paar weken geleden geblesseerd aan zijn knie. Zijn kwetsuur lijkt hem nog wel even langs de zijlijn te houden, maar ook voor de Pool staan alle pijlen gericht op De Klassieker in de Johan Cruijff Arena.

Er is ook goed nieuws over Bijlow: zijn polsblessure lijkt veel minder erg dan verwacht. In een statement van Feyenoord werd verklaard dat de keeper breuk had, maar volgens 1908 is dit niet het geval. In werkelijkheid betreft het volgens het medium een spiertje tussen de duim en de pols. Zijn revalidatieproces loopt op schema.

Er is wel nog onduidelijkheid rondom Igor Paixão. In de wedstrijd tegen sc Heerenveen liep de jonge buitenspeler een blessure op. Wat hij precies heeft en hoe lang hij moet revalideren, is nog niet duidelijk. Dit moet gaan blijken uit medische testjes die de Braziliaan vanaf maandag gaat afleggen.