Sneijder vertelt over arrestatie van Ihattaren: 'Niet verbaasd, maar wel spijtig'

Sneijder vertelt over arrestatie van Ihattaren: 'Niet verbaasd, maar wel spijtig'

14-02-2023 09:20 Laatste update: 10:14
102

Wesley Sneijder is niet verbaasd door de arrestatie van Mohammed Ihattaren. De recordinternational, die probeerde om Ihattaren weer op het juiste spoor te krijgen, baalt van de situatie. 

Maandag werd duidelijk dat Ihattaren voor de tweede keer in een half jaar tijd is aangehouden. De linkspoot wordt nu verdacht van mishandeling. "Ik heb er net zo veel van meegekregen als jullie", reageert Sneijder aan tafel bij Veronica Offside. Enkele maanden geleden probeerde Sneijder om Ihattaren onder zijn vleugels te nemen, maar dat mislukte al snel. "Ik heb hem en de mensen in zijn omgeving al een tijdje niet gesproken. Ik ben niet verbaasd, maar ik vind het wel weer spijtig."

Wedden

Meer odds

"We kunnen het wel blijven herhalen hier aan tafel, maar ik had liever dat die jongen anders in het nieuws kwam. Die kwaliteiten heeft hij en dat maakt het allemaal nog zuurder", gaat Sneijder verder. Tafelgenoot Andy van der Meijde denkt niet dat het nog goedkomt met Ihattaren. "Dit is een gesloten boek, denk ik. Afgelopen. Zonde, maar het is wat het is."

Vervolgens komt er een discussie op gang, waarna Wilfred Genee naar Sneijder wijst. Volgens de presentator heeft Sneijder nog lang niet alles verteld over hoe lastig Ihattaren was. "Het is een moeilijke jongen, tuurlijk", countert de oud-middenvelder. "De dingen die hij heeft gedaan en nog steeds doet, die weeg je dan weer af tegen zijn kwaliteit. Daarom is het zonde. In korte tijd twee keer gearresteerd worden... Als een trainer die iemand bij zijn keel pakt al niet geaccepteerd wordt (Sneijder doelt op Henk Fraser, red.), dan wordt het voor hem nog lastiger."