Ten Hag lyrisch: 'Een ongelooflijke speler die elke selectie beter maakt'

Ten Hag lyrisch: 'Een ongelooflijke speler die elke selectie beter maakt'

15-02-2023 19:28
19

Erik ten Hag bewaart mooie herinneringen aan Frenkie de Jong, met wie hij samenwerkte bij Ajax. De twee treffen elkaar donderdagavond, als FC Barcelona en Manchester United het tegen elkaar opnemen in de tussenronde van de Europa League.

"Frenkie speelde in 2019 in een fascinerend team en heeft zich in Spanje ontwikkeld tot een nog betere speler. Hij speelt van achteruit en zorgt dat hij altijd tijd heeft. Het was een plezier om met hem te werken", zegt Ten Hag op de persconferentie van woensdag. "Hij is een ongelooflijke speler die elke selectie beter zou maken. Hij heeft unieke kwaliteiten."

Wedden

Meer odds

Ten Hag is eveneens complimenteus richting Barcelona en trainer Xavi Hernández. "Ze spelen momenteel het beste voetbal in jaren. Ze verdedigen goed, maar hun grootste kwaliteit is dat ze heel veel balbezit hebben. De inspiratie van Johan Cruijff die voel je hier nog altijd, ze spelen naar zijn idee. Het is geweldig om hier in Barcelona te staan, ik hou van de clubcultuur, ze hebben veel grote spelers en teams voortgebracht."

Volgens Ten Hag horen beide clubs in de Champions League. "Maar we staan in de Europa League. Dat geeft aan dat we een reset nodig hadden, allebei. En ik denk dat we allebei op de goede weg zijn en deze wedstrijden zullen ons ook weer beter maken."