Ajax moet rekening houden met exit: 'Als er iets moois komt, wil ik kans grijpen'

Ajax moet rekening houden met exit: 'Als er iets moois komt, wil ik kans grijpen'

15-02-2023 21:52 Laatste update: 22:41
119

Edson Álvarez heeft flink gebaald van zijn afgeketste transfer naar Chelsea. De Ajax-middenvelder kon afgelopen zomer voor een miljoenenbedrag naar Stamford Bridge, maar de Amsterdammers weigerden medewerking.

"Ik heb één dag gerouwd en daarna laten zien dat ik een sterk persoon ben. Natuurlijk bleef de teleurstelling wel even, maar ik geloof erin dat alles met een reden gebeurt", laat de 25-jarige Álvarez optekenen door De Telegraaf. "Misschien was het nog niet het juiste moment. Mijn tijd komt, honderd procent. Dat ligt in Gods en mijn eigen handen. En ik werk er hard aan om dan klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging."

In de zomer hoopt Álvarez wel een vervolgstap in zijn loopbaan te maken. "Ik ben naar Ajax gekomen om te leren, te genieten en het volgende niveau te bereiken. Natuurlijk ligt mijn focus op dit moment voor honderd procent op Ajax. Maar als er komende zomer iets moois voorbij komt, dat goed is voor Ajax en voor mij, dan wil ik die kans grijpen."

Álvarez hoopt zijn Ajax-periode glansrijk af te sluiten. "Hopelijk met nog drie extra titels – het kampioenschap, de beker en de Europa League – in mijn zak. Het zou mijn derde landstitel en tweede beker zijn."